PGB begeleiding

PGB begeleiding voor versterking eigen kracht

loesje pgb

  • Kinderen, jongeren en  jongvolwassenen met een psychische stoornis (bijvoorbeeld ADHD, ODD, Autisme) hebben behoefte aan speciale ondersteuning. Plannen, structureren, concentreren kan heel lastig voor ze zijn. Het kan moeilijk voor ze zijn om de juiste manier van aanpak te vinden bij de dagelijkse activiteiten. Ook ondervinden ze vaker problemen in de sociale omgang met leeftijdgenoten en ouderen. Uit ervaring weet ik dat individuele begeleiding het zelfstandig kunnen functioneren binnen de maatschappij bevordert. Ik geef PGB begeleiding op individuele basis en deze vindt plaats in de thuissituatie. Onderdeel van de begeleiding is het oefenen van vaardigheden thuis en op openbare plekken zoals de supermarkt, een bus- of treinstation, de bibliotheek enzovoorts. De duur en de frequentie van de begeleiding zijn afhankelijk van de behoeften, de problematiek en het budget.

Wat ik voor jullie kan doen

In mijn begeleiding staan de wensen of hulpvraag van ouders en hun zoon of dochter centraal! Mijn begeleiding kan op diverse vlakken worden ingezet zoals:

  • Het stimuleren van de zelfredzaamheid van jullie kind
  • Het oefenen van sociale vaardigheden
  • Het plannen en organiseren van dagelijkse bezigheden
  • Het geven van hulp bij de administratie
  • Het bieden van ondersteuning bij het leggen van sociale contacten
  • Het geven van hulp bij budgetbeheer
  • Het bieden van toezicht en begeleiding, bijvoorbeeld op school.

Samen stellen we doelen op en gaan daaraan werken.  Afhankelijk van de vraag wordt, in overleg met ouders, bekeken welke aanpak het best passend is voor het kind of de jongere. Om zo goed mogelijk aan te kunnen blijven sluiten bij de vragen en behoeften, vindt regelmatig overleg en evaluatie plaats. Het opbouwen van een vertrouwensband is een voorwaarde om de PGB begeleiding te kunnen laten slagen. Hieraan wordt dan ook veel aandacht besteed, met name in de eerste periode na de kennismaking. Mijn betrokkenheid bij zowel het kind of de jongere als bij de ouders staat voorop.

Meer weten?

Juist bij PGB begeleiding is het enorm belangrijk dat er een klik is. Maak daarom een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek zodat we kunnen bekijken of die klik er is, wat de hulpvraag is en hoe we daar samen aan kunnen gaan werken.

Over coach-lab

coach-lab biedt persoonlijke begeleiding voor kinderen en hun ouders op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Mijn expertise ligt op het gebied van school, puberteit, echtscheiding of een nieuw gezin. Ook begeleid ik kinderen met een ontwikkelingsbeperking. Altijd staan jouw wensen en die van je kind centraal.
Facebook
Facebook
LinkedIn
RSS

Contactgegevens

coach-lab
Gezondheidscentrum Poortzorg
Gebouw de Griendpoort
De Vriesstraat 20
3261 PC Oud-Beijerland
06 - 13 69 85 51
info@coach-lab.nl
www.coach-lab.nl