Opvoeden

Opvoeden

loesje puber 2

          Ik heb je nu al 100 keer gevraagd je kleren in de was te gooien!

          We hadden toch afgesproken dat je voor het eten thuis zou zijn!

          Ik tolereer dat opstandige gedrag van jou niet meer!

          Heb je nu alweer gespijbeld van school? Dit kan zo niet langer!

          Lieg niet tegen me, ik ruik gewoon dat je gerookt hebt!

Herkenbaar? De puberteit, we hebben het allemaal meegemaakt. De puberteit is een belangrijke fase in de groei naar volwassenheid. Je zoon of dochter groeit en verandert nu snel. Al die veranderingen maken je kind soms onzeker en onvoorspelbaar. Valt je puber van de ene emotie in de andere, dan is dat perfect normaal voor die leeftijd. Voor ouders is deze periode vaak vermoeiend en intens.

In de puberteit gebeurt onder invloed van allerlei hormonen er van alles in het lichaam en de geest. Over het algemeen duurt de puberteit van het 10e tot het 18e levensjaar, al kan het nogal verschillen per kind. Bij de een begint het wat vroeger, bij de ander wat later. Het kan korter duren, of langer, alles kan eigenlijk. Gemiddeld genomen komen meisjes 1 tot 2 jaar eerder in de puberteit dan jongens.

Ook ik heb het mogen beleven met mijn 3 zonen. En op school zie ik ze dagelijks voorbij komen. De een heeft er meer last van dan de ander. Ook bij mijn zonen verschilde het pubergedrag onderling. De een veranderde net wat meer dan de ander. En net als andere ouders had ik mijn zorgen, angsten en twijfels. Voor mij was het sleutelwoord loslaten, in de puberteit willen kinderen nu eenmaal hun eigen weg gaan. Loslaten is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat ik ontzettend trots ben op mijn jongens!

Mijn oplossing

Door mijn ervaringen, opleiding en begeleiding weet ik waar de knelpunten kunnen zitten. Alcohol, drugs, spijbelen, crimineel gedrag of psychische problemen kunnen veel zorgen met zich mee brengen. Bij mijn begeleiding ga ik naast jullie als ouders staan. Dit om openheid, inzicht en begrip te bevorderen. Zodat jullie als ouder jullie puber naar de volwassenheid kunnen begeleiden.

Meer weten?

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. In het gesprek kijken we  of we samen een klik hebben, welke problemen er zijn en hoe we die tezamen gaan oplossen.

Over coach-lab

coach-lab biedt persoonlijke begeleiding voor kinderen en hun ouders op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Mijn expertise ligt op het gebied van school, puberteit, echtscheiding of een nieuw gezin. Ook begeleid ik kinderen met een ontwikkelingsbeperking. Altijd staan jouw wensen en die van je kind centraal.
Facebook
Facebook
LinkedIn
RSS

Contactgegevens

coach-lab
Gezondheidscentrum Poortzorg
Gebouw de Griendpoort
De Vriesstraat 20
3261 PC Oud-Beijerland
06 - 13 69 85 51
info@coach-lab.nl
www.coach-lab.nl